Néhány szó az NST vizsgálatról

NST: mozaikszó / non-stress test/ kifejezés rövidítéseként adódik.

A vizsgálat során a cardiotokograf nevű műszer a magzat mozgását, szív frekvencia változásait, valamint a méh reakcióit kíséri figyelemmel és papírszalagra rögzíti. A vizsgálati eredményből következtetni lehet  a magzat állapotára, oxygén ellátottságára, a méhlepény működésére. A vizsgálat a várandós gondozás szerves részét képezi. Kb. 30 percet vesz igénybe. A szülészeti protokoll ajánlása szerint a várandósság 36-38. hetétől ajánlott részt venni rajta.
5

 

A várandós kismamák részére megyénkben eddig az NST vizsgálat csak szakrendelőkben, vagy a kórházak szülészeti osztályainak terhes ambulanciáin volt elérhető.

2016 decemberétől magánrendelésünk a kórházi lehetőségeken túlmutatva lehetővé kívánja tenni egy magasabb színvonalú szolgáltatás elérését, melynek során kellemes, nyugodt környezetben, egyedi igényeket kielégítve történik a vizsgálat elvégzése.

A jó NST titka

  • nyugalom
  • kényelem
  • gondoskodás
  • figyelmesség

A vizsgálatra érkezés első perceiben anya és magzata kellemes közérzetét egy frissítő itallal, gyümölccsel alapozzuk meg, de a kísérők jó közérzetéről sem feledkezünk el.

Majd a várandós kismama egy kényelmes relaxációs fotelben helyet foglal és kezdetét veszi a vizsgálat, melynek során a terhes méhre két érzékelő kerül felhelyezésre.  Az egyik érzékelő a magzati szívműködést, a másik a méhtevékenységet kíséri figyelemmel.

A vizsgálat kb. 30-35 percet vesz igénybe.

Ez alatt kellemes relaxációs zenét hallgatva lehetőséget biztosítunk folyóirat, vagy a várandóssággal kapcsolatos ismeretterjesztő anyagok olvasására, pihenésre, kötetlen beszélgetésre, de kiemelt figyelmet fordítunk a kismamát foglalkoztató problémák,  várandóssággal – szüléssel kapcsolatos kérdések megbeszélésére éppúgy, mint vizsgálati értékek, labor eredmények elmagyarázására. Igény esetén a vizsgálatot homlok és halánték masszirozással tesszük még kellemesebbé.

A vizsgálatot Czank Ágnes szülésznő végzi.

Várjuk Önt is sok szeretettel.

Bejelentkezés: 06/70-379-3747

Vizsgálat helye: 8200 Veszprém, Budapesti u. 55.

A vizsgálat díja: 6000 Ft

A  leírt mondatoknál többet érnek, a vizsgálatról jobban mesélnek a képgalériában található képek, melyekért kérem kattintson.