„Ha hordozzák, ringatják, simogatják, kézben tartják, masszírozzák: ez mind-mind táplálék a csecsemő számára és talán fontosabb is, mint a vitaminok, ásványi anyagok, sók és proteinek.” (Frederick Leboyer)

Az érintés varázsa

A kismamamák anyaságra való készülését nagymértékben segíti a babamasszázs módszerével való ismerkedés.

Évtizedek óta ismert tény, hogy a születés első napjaitól alkalmazható babamasszázs a korai kötődésnek, a szeretetteljes érintésnek legjobb és talán egyik legősibb eszköze. Anyára és gyermekére gyakorolt pozitív hatásairól számtalan könyv, tanulmány született.

Ez a könnyen elsajátítható módszer minden gyermek számára a megfelelő fejlődést, a nyugodt alvást, jó hangulatot, közérzetet biztosíthatja. Alkalmazásával megelőzhető a pocakfájás miatt kialakuló kellemetlen állapot, a vigasztalhatatlan sírás.

Jöttödre várva

Szeretnék minden kismamát meggyőzni arról, hogy a várandósság hetei biztosítják számukra a legtöbb lehetőséget a babamasszázs módszerének elsajátítására.

A szülés utáni mozgalmas, nemegyszer fáradságos hetek alatt nehezebben oldható meg a babamasszázs foglalkozások látogatása. A mozdulatok tanulása, a fogások elsajátítása

újszülött méretű játék babán történik. Az így megszerzett elméleti és gyakorlati tudás segítségével növekszik a szülői önbizalom, hiszen mögötte megfelelő elméleti és gyakorlati tudás áll.

A vidám hangulatú foglalkozásokba enged bepillantást nyerni ez a néhány kép >> 

Apa, te is érints meg!

 

Apuka! Ne várjon meghívóra!!

A jó apa-gyermek kapcsolat nem ott kezdődik, amikor a fiúkkal focizni lehet és moziba lehet vinni a kislányokat.

Akkor már késő!

A munkából késő délután hazaérő apukának sokszor csak a fürdés előtti óra nyújt lehetőséget kettesben maradni gyermekével.

Ez az idő nagyszerű alkalom a gyermek megmasszírozására. Az apa meleg, nagy, biztonságot adó tenyerének érzése ajándék a gyermek számára.

Erre is szüksége van a babának, nemcsak édesanyja dúdoló hangjára.

A babamasszázs tanfolyam 2×2 órás.

Alkalmanként anyukáknak 3000 Ft.

Apukáknak 1000 Ft 

A foglalkozásra meghirdetett időpontokban, a „Nem a gólya hozza” szülésre felkészítő foglalkozás előtt 16.00-18.00-ig kerül sor.

Ajánlom a többedszer szülő anyukáknak is, akik első gyermeküket még nem masszírozták, és azoknak is, akik ismerik már a mozdulatokat, de néhány év elteltével a mozdulatok feledésbe merültek.

Képek a foglalkozásokról, itt »